Hulpaanbod

Bij Accuraat bieden we begeleid
wonen in groepsverband, persoonlijke begeleiding
en activiteitenbegeleiding.

Hulpaanbod

We bieden hulp op het gebied van woonbegeleiding aan, gericht op jongeren met (meervoudige) gedragsproblematiek en licht verstandelijk gehandicapten.

Wonen

Wij bieden verschillende woonvormen aan. Wij van Accuraat Begeleid Wonen hebben een passend woonaanbod voor al onze cliënten.

Begeleiding

Accuraat begeleid wonen biedt 24/7 begeleiding. Cliënten bij accuraat begeleid wonen worden ondersteund bij het opbouwen van een gezond dag en nachtritme.

Activiteiten

Alle cliënten bij Accuraat begeleid wonen hebben een vaste mentor. Met deze mentor worden afspraken gemaakt en praktische zaken opgepakt.

Hulpaanbod Accuraat begeleid wonen

Voor ons heeft elke cliënt prioriteit. Samen met ons betrokken team zorgen we voor een positieve ontwikkeling van de cliënt, zodat er een hoopvolle toekomst gerealiseerd wordt. Lees hieronder meer over onze dienstverlening.

Woonvormen

Op het gebied van beschermd wonen bieden we verschillende woonvormen aan:

 • 24-uursopvang; de cliënt woont in een appartement/gebouw waar meerdere cliënten wonen. Iedere cliënt heeft een eigen kamer, de keuken, woonkamer en het sanitair wordt gedeeld. Overdag zijn er altijd begeleiders aanwezig. ’s Nachts is er een nachtwaker.
 • Groepswonen; de cliënt deelt met twee of meer mensen een grote woning en heeft een eigen kamer. Het sanitair, de keuken en de huiskamer is voor gemeenschappelijk gebruik. Op vaste tijden zijn er medewerkers aanwezig. De cliënt kan 24 uur per dag een beroep doen op de begeleiding.
 • Ambulant begeleid wonen; de cliënt woont zelfstandig in een huis dat op naam staat van Accuraat. De begeleider komt op afgesproken tijden bij u langs om te informeren hoe het gaat.

Passend woonaanbod

Accuraat doet de cliënt een voorstel over een passend woonaanbod. Hierbij houden we rekening met de zorgindicatie, problematiek, groepsaanbod en de groepssamenstelling.

Voor vragen en/of informatie kunt u ons altijd mailen.

Faciliteiten

Accuraat heeft in Amsterdam vijf locaties met in totaal ongeveer 30 bedden.

 • Amsterdam Westpoort (groepswonen)
 • Amsterdam-Noord (ambulant)
 • Amsterdam Osdorp (ambulant)

Op de woonlocatie in Westpoort hebben we verschillende faciliteiten. Bewoners kunnen gebruik maken van een muziekstudio, een klushok, gratis toegang tot een Basic Fit sportschool, een indoor voetbalzaal, twee Swapfietsen en ondersteuning bij onderwijs door gediplomeerd personeel.

Persoonlijke begeleiding

Accuraat begeleid wonen biedt 24/7 begeleiding. In de 24-uursopvang is er van 09:00 tot 00:00 begeleiding aanwezig, van 00:00 tot 09:00 is er een nachtwaker. De woonbegeleiders zijn jonge professionals met minimaal een HBO opleiding. Onze nachtwakers hebben meer dan 10 jaar ervaring in de beveiliging. Alle medewerkers van Accuraat beschikken over een geldig VOG.

Woonbegeleiding op maat

Cliënten bij Accuraat krijgen ondersteuning op elk leefgebied, zoals financiën, dagbesteding, vrijetijdsbesteding, gezondheid en persoonlijke hygiëne. De ondersteuning gebeurt op de volgende manieren:

 • Cliënten worden ondersteund in het opbouwen van een gezond dag- en nachtritme. Woonbegeleiding wekt de cliënten als dit wenselijk is en zorgt ervoor dat ze tijdig vertrekking richting hun dagbesteding.
 • Cliënten worden ondersteund bij zelfzorg en persoonlijke hygiëne, zoals het regelmatig wassen van kleren en het schoonhouden van de leefomgeving.
 • Cliënten kunnen onder begeleiding sporten als zij dit wensen, zo wordt gewerkt aan de fysieke gezondheid.
 • Cliënten krijgen zo nodig ondersteuning bij het koken van gezonde maaltijden.
 • Cliënten worden, indien gewenst, ondersteund bij het herstellen van contact met familieleden.

Daarnaast hebben alle cliënten bij Accuraat een vaste persoonlijk begeleider. Met deze mentor worden afspraken gemaakt en praktische zaken opgepakt. Je kunt hierbij denken aan:

 • Het vinden van een opleiding/baan
 • Het ondersteunen bij een sollicitatiegesprek of intakegesprek
 • Het opstellen van een CV
 • Het aanvragen van een DigiD
 • Het kiezen van een zorgverzekering
 • Schulden in kaart brengen en betaalregelingen treffen
 • Het regelen van een bewindvoerder/schuldhulpverlening
 • Bemiddelen bij conflicten op de werkvloer of op school

Activiteitenbegeleiding

Accuraat biedt verschillende activiteiten aan. Zo kunnen cliënten muziek maken in de muziekstudio, klussen in de techniekruimte en meedoen aan kookworkshops. Teven kunnen zij hulp krijgen bij taalles en huiswerk van gediplomeerd personeel. Verder zijn we altijd bezig met het ontwikkelen van meer activiteiten, hier nemen we graag de input van de cliënten in mee.

Leefgebieden

De mentoren werken dagelijks aan de leefgebieden met de cliënten. De leefgebieden waar je aan kunt denken zijn:

 • Schulden
 • Dagbesteding
 • Vrijetijdsbesteding
 • Gezondheid
 • Hygiëne

WAT MAAKT ONS ANDERS
Onze doelgroep heeft vaak al veel instellingen gezien, waardoor al na een aantal weken gelijk het verschil tussen andere instelling ter sprake komt. Wij investeren vooral in de benadering met de cliënten. Wij hebben bijvoorbeeld onze huisregels samen met de cliënten tot stand gebracht. Het beloningssysteem is volledig aangesloten op de behoefte van de cliënt. En deze wordt elke week geëvalueerd met de cliëntenraad, om onze kwaliteit te kunnen waarborgen.
Faciliteiten

Faciliteiten

Accuraat Begeleid wonen biedt wonen, werken, opleiding en sporten onder 1 dak.

Uitgebreid netwerk

Uitgebreid netwerk

Accuraat heeft een netwerk waar 24 werkgevers aan verbonden zijn en cliënten de kans te geven om ervaring op te doen.

Sportschool

Sportschool

Accuraat Begeleid wonen heeft een hypermoderne sportschool van 440m2

Gediplomeerd personeel

Gediplomeerd personeel

Accuraat Begeleid Wonen heeft minimaal HBO gediplomeerd personeel.

Sportief personeel

Sportief personeel

Accuraat Begeleid Wonen heeft alleen begeleiders met een sportachtergrond in dienst

Diploma garantie

Diploma garantie

Accuraat Begeleid wonen biedt als enige zorginstelling, onderwijs met een diploma garantie.

Personal taining

Personal taining

Accuraat Begeleid Wonen biedt 1 op 1 personal training aan voor cliënten.

Trajecten

Trajecten

Accuraat Begeleid wonen biedt trajecten in de techniek aan, gekoppeld aan een erkende certificaat/diploma.

Muziek studio

Muziek studio

Accuraat Begeleid wonen heeft een eigen rapstudio waarbij cliënten teksten schrijven, opnemen en op sociale media kunnen uploaden.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?