Werkwijze

Werkwijze

Accuraat wil samenwerken met de cliënten, de begeleiding staat naast de cliënt en samen wordt er gewerkt aan doelen die de cliënt belangrijk vindt. Dit doen we aan de hand van de “Krachtwerk” methodiek. Deze methode focust zich op de eigen regie van de cliënt in de begeleiding. De focus licht op de krachten, talenten en mogelijkheden van de cliënt, zonder ontkenning van de problemen die er spelen.

Het doel van Krachtwerk is ondersteuning bieden bij het eigen proces van herstel in de richting die de persoon wenst. Een zingevend bestaan bieden met hoop op een goede toekomst, veiligheid en maatschappelijke participatie.

Uit verscheidene internationale onderzoeken is gebleken dat de Krachtwerk methodiek een positief effect heeft op de ontwikkeling van kwetsbare cliënten.

Onze missie

Accuraat Begeleid Wonen werkt op een laagdrempelige en grensverleggende manier. Hiermee maken we de zorg- en dienstverlening voor iedereen tussen de 16 en 27 jaar toegankelijk. We bieden onze diensten altijd op maat aan.

Lees meer

Accuraat Begeleid Wonen in Cijfers

Onderstaande percentages laten de vorderingen en de tevredenheid zien op verschillende leefgebieden na gemiddeld 1 jaar intensieve woonbegeleiding bij accuraat begeleid wonen.

is tevreden met de begeleiding

Is tevreden met zijn kamer

is tevreden over de faciliteiten

is positief over zijn toekomst

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?